Renovatie gevel Hogeschool Utrecht

Nieuws

Renovatie gevel Hogeschool Utrecht

Door: Petra Starink | 03-10-2017

De Hogeschool Utrecht in Amersfoort ontworpen door DP6 architectuurstudio is in 2010 opgeleverd. De knalrode gevel is toe aan vervanging. De in totaal 3.500m2 gevelbekleding bestaande uit isolatieplaten en keramische tegels wordt door gevelspecialist Sorba uit Winterswijk vervangen door een gevelbekleding van aluminium en composiet (fabricaat Alpolic).

Aluminum Alpolic

Sorba, ook verantwoordelijk voor de engineering, heeft in het ontwerp rekening gehouden met de uitstraling  van de karakteristieke huidige rode gevel. Rood is een erg moeilijke kleur voor gecoate producten. Sorba heeft ingezet met Alpolic, een aluminium dat is voorzien van de sterke Lumiflon coating. Lumiflon is goed bestand tegen UV en zal dus een veel beter eindresultaat hebben dan de bekende (poeder)coatings. Ook de kleur blijft langer behouden.

25.000 panelen

Door toepassing van diverse afmetingen Alpolic-panelen, in 3 verschillende kleuren rood, in 2 glansgraden, in een patroon waar in repetitie niet voorkomt, krijgt de nieuwe gevel een uitstraling die overeenkomt met de huidige.  De 25.000 kleine rode panelen worden bij Sorba in Winterswijk geproduceerd en samen met grote drager-panelen geassembleerd tot grote prefab-panelen die op de bouwplaats met behulp van een bouwkraan snel op de gevel worden aangebracht.

Uitvoering

De uitvoering door Sorba geschiedt in 7 fasen. Hierdoor wordt de overlast op de bouwplaats tot een minimum beperkt. De oplevering van het project is eind 2017.

Foto’s: Sorba

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.