Spa Gouda geëerd

Nieuws

Spa Gouda geëerd

Door: Jacqueline Knudsen | 07-10-2013

Op 1 oktober j.l. is het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan Spa Gouda, een gerestaureerd badhuis in Gouda.  Het Restauratiefonds reikt jaarlijks het compliment uit aan personen of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de monumentenzorg. Boele Staal, voorzitter van Nationaal Restauratiefonds, feliciteerde de eigenaren Nelleke en Samir Mesic met de zorgvuldige wijze waarop ze dit gemeentelijk monument gerestaureerd hebben. Zij restaureerden het badhuis met aandacht voor de geschiedenis naar een spa dat voldoet aan alle hedendaagse wensen. Spa Gouda is een prachtig voorbeeld van een monument dat met deze herbestemming een nieuw leven heeft gekregen, aldus het Restauratiefonds.

Om in de sfeer van de Amsterdamse school te blijven, is zoveel mogelijk behouden en in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De functies zijn ook zoveel mogelijk op hun oorspronkelijke plek behouden. Maar sommige dingen waren niet meer bruikbaar – zo hebben de oude stookkamers wel een nieuwe bestemming gekregen. Er is veel belangstelling voor het badhuis, ook van mensen die alleen van de architectuur willen genieten. Daarom ziet Mesic wel iets in het concept van badloze rondleidingen: hij heeft ook een tentoonstelling ingericht met het vele archiefmateriaal van het eerste leven van het Goudse badhuis.

Meer informatie in woord en beeld over het ontwerp van restauratiearchitect Frank Goppel in ons eerdere artikel over het badhuis 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.