Spaans architectenbureau haakt af

Spaans architectenbureau haakt af

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-08-2007

De samenwerking tussen Rijnboutt vanderVossen Rijnboutt en het Spaanse architectenbureau MBM betreffende de GZG-locatie is van de baan.

Het Spaanse bureau ziet geen toekomst in een coproductie met het Nederlandse bureau. De afronding van het plan voor de GZG-locatie zal worden voortgezet door enkel Rijnboutt vanderVossen Rijnboutt uit Amsterdam.

Er wordt verschillend gedacht over aanpak en werkwijze. Na overleg tussen MBM, de gemeente Den Bosch en de projectontwikkelaars Heijmans en BAM is besloten tot beëindiging van de samenwerking.

Op de locatie van het GZG ziekenhuis zijn na 2011 de bouw van een info-studiecentrum, winkels, parkeergarages, en een busterminal busterminal gepland.

Rijnboutt vanderVossen Rijnboutt heeft inmiddels opdracht gekregen het masterplan aan te scherpen. Daarbij wordt het zogeheten stergebouw gehandhaafd. Dit monument kenmerkt zich door zijn stervormige karakter en ligt centraal in het gebied.

Verder moet de maximale hoogte van de bebouwing worden beperkt tot 20 á 25 meter. Eerder was er nog sprake van twee woontorens van 40 tot 45 meter. Belangrijke aandachtspunten zijn verder het creëren van een overzichtelijke en heldere winkelstructuur en het aandragen van oplossingen voor het parkeren en een goede bereikbaarheid.

De planning is dat de gemeenteraad begin 2008 op basis van het masterplan de uitgangspunten voor de herontwikkeling van de GZG-locatie kan vaststellen. Daarna volgen het definitieve plan, het bestemmingsplan en de bouwplannen. Daarvoor is nog de tijd tot 2011. Dan wordt het ziekenhuis gesloopt.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.