Space Encounters presenteren The Museum tijdens Salone di Mobile

Nieuws

Space Encounters presenteren The Museum tijdens Salone di Mobile

Door: Petra Starink | 20-03-2019

Van 9 april tot en met 13 april presenteren Space Encounters en Creative Holland The Museum tijdens de Salone di Mobile in Milaan. The Museum is een reis door verschillende ruimtes waarin een bezoeker steeds weer een facet van de Nederlandse creativiteit ondergaat: architectuur, fotografie, muziek, design, mode, games en film, digital en communicatie.

Ontwerp van Space Encounters

Het paviljoen waarin alle onderdelen huizen is een aaneenschakeling van vormen, ontworpen door Space Encounters. Zij koppelden de creatieve disciplines aan verschillende ambassadeurs, met één rode lijn: allen moeten de bezoeker abrupt wegnemen uit de drukte en in een andere wereld plaatsen.

The Museum

The Museum is niet zoals ieder ander museum. Tijdens de reis word je niets opgelegd of uitgelegd. Er is geen ruis, geen afleiding; bezoekers hoeven niet na te denken over wat ze moeten zien, of waar ze iets van moeten vinden. De keuzes zijn al gemaakt. Daardoor ontstaat er weer focus; een schaars goed in deze wereld vol afleiding. En hoe meer focus er ontstaat, hoe meer je gaat zien. De kleding van de suppoosten, de stoel waarop je uitrust, de lamp die ineens aandacht trekt: het blijkt allemaal onderdeel van de collectie.

Fotograaf Reinier van der Aart reset de bezoeker direct na de entree door middel van de ultieme zelfconfrontatie. Pianist Joep Beving verzorgt muziek die garant staat voor oprechte verstilling. Digital kunstenaar Jan Robert Leegte gebruikt beelden die rustgevend werken.

The Museum is open voor publiek van 10.00 tot 20.00 uur.

Beeld: Space Encounters

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.