Sportblok Rohmer beste gebouw van Groningen 2015

Actualiteiten, Nieuws

Sportblok Rohmer beste gebouw van Groningen 2015

Door: Jacqueline Knudsen | 22-06-2015

Het Sportblok van architectenbureau Marlies Rohmer aan de Violenstraat is volgens de vakjury het beste gebouw van Groningen in 2015. De jury noemt het een sterk en krachtig gebaar dat het in zich heeft een symbool voor Architectuurstad Groningen te worden. De eerste prijs van het publiek naar het appartementenblokje aan de Trompstraat van Tonnis Bouman Architect.

Vakjury

Het Sportblok van Rohmer stak met kop en schouders uit boven de andere ingediende projecten. De tweede prijs van de vakjury ging naar de tweede fase van De Touwbaan van De Zwarte Hond in het Ebbingekwartier. Derde werd Het Icoon op het binnenterrein van het Martini Ziekenhuis van SEED Architects. De prijzen werden uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Dag van de Architectuur, georganiseerd door Platform GRAS en de Stichting DAG.

Publieksprijs

Naast de vakjury brachten ca. 4500 mensen hun stem uit op de dertien genomineerde gebouwen. Daarmee zat het aantal stemmen opnieuw ver boven het gemiddelde. Voor het eerst in jaren gingen de publieksprijzen naar totaal andere gebouwen. Zo ging de eerste prijs bij het publiek naar de woning aan de Trompstraat van Tonnis Bouman Architect. Tweede werd het project Hete Kolen van Team 4 Architecten en de derde prijs ging naar EnTranCe van pvanb architecten in samenwerking met Broekbakema.

Tijdens de Dag van de Architectuur, dat in Groningen dit jaar haar twintigjarige jubileum vierde, werden nog meer prijzen uitgedeeld. Zo wonnen pvanb architecten en MX13 een Gouden Kiezel voor het beste bijzondere of kleinschalige project. Alle winnaars en het juryrapport zijn te zien op de website van de dag van de architectuur in Groningen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.