Spring Architecten ontwerpt Almelo Nouveau

Spring Architecten ontwerpt Almelo Nouveau

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-05-2008

Een hotel, kantoren, ‘wellness’, kinderopvang, leisure, showrooms en parkeren in één, dat wordt Almelo Nouveau. Spring architecten heeft met zijn ontwerp voor dit combinatiegebouw de competitie gewonnen. Het gebouw van in totaal 24.000 m2 komt te staan op de hoek van de Nijreessingel en de Bornsestraat, aan de ring die Almelo verbindt met Borne, Hengelo en Enschede.

Icoon
Het 314 meter lange gebouw heeft een kop – lijf – staart opbouw, die voor dit ontwerp doet denken aan een potvis die zijn elegant gebogen kop verheft in de richting van het stadscentrum, aldus architect Freek Speksnijder.

Knip
De kop van het gebouw biedt onderdak aan het hotel. Hotelgangers kunnen hun auto voorrijden tot aan deze entree, die ligt in de beschutting van een zwerfkei, een element dat kenmerkend is voor het Twentse landschap en dat op meerdere plaatsen in het terreinontwerp terugkeert.

Aansluitend aan en toegankelijk vanuit het hotel liggen de ruimten voor wellness en ontspanning: sauna, fitness en kinderopvang. Om ze te onderscheiden en te voorkomen dat de lengte als een massieve muur zou gaan werken, is in het ontwerp een ‘knip’ gemaakt. Hierdoor komt er plaats voor een plein dat de twee delen van het gebouw met elkaar verbindt.

Compleet
‘Men heeft voor ons plan gekozen, omdat het meest compleet is, zowel stedenbouwkundig, als functioneel, commercieel en qua uitstraling. Ook al is het gigantisch groot, toch oogt het niet massaal. Het wordt een elegant en opvallend gebouw’, aldus Speksnijder.

De bouw van Almelo Nouveau start eind 2009. Volgens plan moet het combinatiegebouw in 2011 klaar zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.