Spring Architecten ontwerpt hart Willemskwartier

Spring Architecten ontwerpt hart Willemskwartier

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-06-2008

Spring architecten uit Rotterdam is aangewezen als architect voor het nieuw te bouwen voorzieningenhart in het Willemskwartier. Het multifunctionele gebouw komt centraal in de wijk te liggen en moet eind 2010 klaar zijn.

Het centrum vormt een belangrijk onderdeel van de vernieuwing en verbetering van het hele Willemskwartier. Het zal in de toekomst plaats bieden aan functies die nu nog verspreid in de wijk liggen zoals wijkcentrum De Vrijbuiter en basisschool Groot Nijeveld. De eerste ideeën van Spring architecten worden tijdens een informatieavond op 16 juni aan de wijk gepresenteerd.

Het voorzieningenhart komt op de hoek Thijmstraat/Willemsweg. Hiervoor moeten een aantal huurwoningen van Portaal worden gesloopt. In goed overleg met de bewoners zijn hiervoor al concrete stappen gezet.

Transparant karakter
In de visie van Spring architecten krijgt het voorzieningenhart een open, transparant en uitnodigend karakter met aandacht voor goede bereikbaarheid en veiligheid. Daarom kiest Spring voor een gebouw waarbij veel glas wordt gebruikt, zodat je als het ware ‘door het gebouw heen’ kunt kijken.

De hoofdingang komt aan de straatkant waar bezoekers kunnen parkeren en de bus in de buurt stopt. Voor een veilig bereik van de basisschool en kinderopvang krijgen deze voorzieningen een eigen ingang.

Meepraten
Spring presenteert voglende week op 16 juni 2008 haar ideeën voor het voorzieningenhart aan de wijk. De avond vormt ook de start voor het verdere ontwerpproces, waarin bewoners kunnen meedenken en -praten. Spring architecten heeft al eerder in Nijmegen het voorzieningenhart De Ster ontworpen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.