Stadhuis Gouda te huur

Stadhuis Gouda te huur

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-01-2012

Het stadhuis van Gouda opent op 27 februari haar deuren voor huurders. De gemeentelijke organisatie verhuist In de zomer van 2012 naar een nieuw onderkomen, waarmee er ruimte in het monument uit 1448 vrij komt. De gemeente Gouda zoekt een huurder voor het hele stadhuis of van delen ervan.

Op de informatieavond op 27 februari voor belangstellenden, ondernemers, culturele en maatschappelijke organisaties wordt gekeken naar het beste initiatief. Dit plan maakt de meeste kans om daadwerkelijk uitgevoerd te worden.

Kansrijke concepten

Een jury beoordeelt de meest kansrijke concepten die een meerwaarde betekenen voor het stadhuis. Die gaan door naar de volgende ronde: het opstellen van een ondernemingsplan. uiteindelijk gaat de gemeente met de maker van het beste plan in onderhandeling. De gemeente hoopt dit najaar een interessante invulling van het stadhuis rijker te zijn. Tijdens de informatieavond worden de mogelijkheden van het stadhuis toegelicht.

Ima Boevé, projectleider vanuit de gemeente Gouda: “Er zijn bepaalde kaders. Zo wil de gemeente huwelijken en representatieve gelegenheden zoals Kaarsjesavond nog steeds in het Stadhuis laten plaatsvinden. Die zijn niet iedere dag en nemen ook niet het hele stadhuis in beslag, dus daarnaast is er veel ruimte”. Eventuele verbouwingen zijn in het Rijksmonument natuurlijk altijd aan voorwaarden gebonden, maar zijn wel mogelijk. Een rondleiding van nok tot kelder vormt onderdeel van de informatieavond.
Belangstellenden kunnen zich voor 20 februari aanmelden via: www.gouda.nl/stadhuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.