Stadsbrug de Oversteek fotografisch te volgen

Nieuws

Stadsbrug de Oversteek fotografisch te volgen

Door: Petra Starink | 25-10-2012

De Gemeente Nijmegen zal de komende jaren een ware metamorfose ondergaan, waarbij de bouw van Stadsbrug De Oversteek een eerste aanzet geeft. Stadsbrug De Oversteek moet zorgen voor een betere bereikbaarheid en spreiding van verkeer binnen de stad Nijmegen. Met de aanleg van Stadsbrug De Oversteek ontstaat er een ring binnen de stad Nijmegen.

Stadsbrug De Oversteek is ontworpen door de Belgische architecten Laurent Ney en Chris Poulissen. Voor het aanbruggen op de noord en zuidoever wordt beton en baksteen gebruikt, de hoofdoverspanning wordt gemaakt van staal. Op de brug komen 2×2 rijstroken, een gecombineerd fiets-voetpad in beide richtingen en ruimte voor een 5e rijstrook die kan worden ingezet voor openbaar vervoer. De maximum snelheid op de brug wordt vastgesteld op 50 km per uur. De naam van de brug de Oversteek is bekend gemaakt tijdens de herdenking van 65 jaar Market Garden in 2009.  De bouw wordt gerealiseerd door de aannemers BAM Civiel B.V. en Max Bogl Nederland B.V., samengevoegd in Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen (BSN).

Technische gegevens:
Lengte hoofdoverspanning 285 m
Hoogte boog (vanaf onderkant dek)
Aanbrug Noord 660 m
Aanbrug Zuid 210 m
Talud Zuid 170 m
Totale lenget bijna 1,4 km

De gemeente Nijmegen heeft fotograaf Thea van den Heuvel opdracht gegeven het hele traject op foto vast te leggen. Kijk voor meer foto’s op www.nijmegenstadsbrug.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.