Stadscollectie Rotterdam

Stadscollectie Rotterdam

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-06-2013

De tentoonstelling ‘ 25 jaar  Stadscollectie  Rotterdam’  is tot en met 1 september in het museum Boymans van Beuningen in Rotterdam te zien. Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van de Stadscollectie Rotterdam toont het museum werk van nationaal en internationaal bekende Rotterdamse kunstenaars en designers, zoals Atelier Van Lieshout, Daan van Golden, Hella Jongerius en Richard Hutten.

In de zalen is één kunstwerk uit elk jaar uit de geschiedenis van de Stadscollectie te zien. Ruim 30 kunstwerken, variërend van installaties, sculpturen, schilderijen en foto’s, geven een beeld van de verscheidenheid van de collectie en 25 jaar aankoopbeleid. Bijvoorbeeld de film ‘Springtime’ (2010-2011) van Jeroen Eisinga, waarin een zwerm bijen het hoofd en lichaam van de kunstenaar bedekken. Of het metersgrote polyester ‘Wombhouse’ (2004) van Atelier Van Lieshout.

Naast werk uit de collectie, die voornamelijk bestaat uit naoorlogse en hedendaagse kunst, zijn ook enkele werken te zien van Rotterdamse kunstenaars die nog niet tot de Stadscollectie behoren. Deze kunstwerken bieden een vooruitblik: zij tonen hoe de Stadscollectie er in de toekomst mogelijk uit zal zien.

Catalogus

Ter ere van het 25-jarige jubileum van de Stadscollectie Rotterdam verschijnt een omvangrijke publicatie: ‘De stad, de kunstenaars en het museum. De publicatie bevat onder meer essays geschreven door de huidige en oud-Stadsconservatoren, een bestandscatalogus van de circa 800 kunstwerken in de collectie en meer dan honderd uitgelichte sleutelstukken. Samen tonen zij de bijzondere band tussen het museum en de kunstenaars en het belang ervan voor het toekomstige Rotterdamse kunstbeleid. Vanaf 8 juni te koop in de museumwinkel en de boekhandel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.