Stadsfeestzaal winnaar ULI Award for Excellence

Stadsfeestzaal winnaar ULI Award for Excellence

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-06-2008

Het winkelcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen is door het Urban Land Institute (ULI) verkozen tot winnaar van de Award for Excellence Europe 2008. Stadsfeestzaal is een project van Multi Development Belgium en is in oktober 2007 geopend. Met de renovatie van de opvallende honderd jaar oude Stadsfeestzaal in Antwerpen worden twee voorheen van elkaar gescheiden winkelgebieden met elkaar verbonden door 20.500 m² nieuwe winkelruimte.

Het project
Het imposante 19e-eeuwse neoclassicistische gebouw werd in 2000 door een grote brand verwoest. Multi Development herstelde het in zijn oude glorie en had daarbij vooral aandacht voor zijn historische details en luxueuze uitstraling.

Het project combineert mode, vrije tijd en gastronomie in een unieke mix van historische en moderne architectuur. Door dit project is Stadsfeestzaal genomineerd als finalist voor de ULI Global Awards for Excellence 2008.

ULI
Het ULI is een non-profit opleidings- en onderzoeksinstituut met als doel het bieden van leiderschap ten aanzien van verantwoord landgebruik en het wereldwijd opbouwen en handhaven van goed leefbare gemeenschappen.

Bij de ULI Award for Excellence wordt gekeken naar de gehele totstandkoming van een project. Als beoordelingscriteria gelden onder meer verantwoordelijk landgebruik, bijdrage aan de samenleving, innovatie, afstemming op de omgeving, commercieel succes en een krachtig stedelijk ontwerp dat bijdraagt aan een leefbare, duurzame ontwikkeling.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.