Stadskantoor Rotterdam gaat duurzaam

Stadskantoor Rotterdam gaat duurzaam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-05-2009

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus heeft dit weekend in het Nederlands Architectuurinstituut 5 architecten bekend gemaakt die de komende maanden gaan werken aan schetsontwerpen voor het Nieuwe Stadskantoor aan het Rodezand.

Publiekspeiling
Een speciale beoordelingscommissie benoemd door het College heeft uit ruim 66 inzendingen de deelnemers aan de ontwerpwedstrijd geselecteerd. In september worden deze tentoongesteld in het NAi en in de leegstaande winkelpanden van het Stadskantoor aan de Meentzijde. Rotterdammers kunnen vanaf dat moment hun mening geven over de ontwerpen via een publiekspeiling. Een beoordelingscommissie draagt op basis van de publiekspeiling en alle selectiecriteria een ontwerp voor aan het college.

Duurzaam gebouw
Het college neemt hier in oktober een besluit over. Vast staat wel dat het Stadskantoor het meest duurzame gebouw van Nederland moet worden met architectuur van internationale allure. Een van de vijf geselecteerde architectenburo´s, Mecanoo, heeft in het kader van die duurzaamheid als adviseur Wubbo Ockels.

Bron: Megastadfm

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.