Start Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten

Nieuws

Start Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten

Door: Petra Starink | 24-04-2018

Deelname aan de Abe Bonnema Prijs 2018 voor Jonge Architecten is geopend. De prijs voor jonge architecten onder de 40 jaar is bestemd voor een architect van een gebouw dat in de jaren 2016-2017 in Nederland is opgeleverd. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro. Eerdere winnaars waren Ard de Vries in 2016 en Marjolein van Eig in 2014.

Architect Abe Bonnema

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en kent twee edities. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. Doel van deze prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

Inschrijving en prijsuitreiking

Inschrijving via de website is mogelijk t/m 22 juni. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking is in november. De Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.