Start Arie Keppler Prijs 2018

Nieuws

Start Arie Keppler Prijs 2018

Door: Petra Starink | 03-04-2018

Gerealiseerde projecten of concrete beleidsplannen, tot stand gekomen in de afgelopen twee jaar kunnen worden ingezonden voor de Arie Keppler Prijs 2018. De prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en erfgoed in de provincie Noord-Holland. De prijs is vernoemd naar ir. Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916. Inzenden kan van 3 april tot en met 20 mei 2018.

Prijs uitgereikt in 4 categorieën

De prijs wordt uitgereikt in vier categorieën. Anders dan voorgaande jaren zijn de vier categorieën niet vooraf vastgesteld. De ervaring van afgelopen edities leerde dat echte voorbeeldstellende projecten vaak gelaagd zijn, vanuit meerdere invalshoeken en schaalniveaus en discipline-overstijgend. De concrete projecten of beleidsinspanningen worden daarom vrij ingezonden. Uit het actuele beeld dat de inzendingen gezamenlijk opleveren, stelt de jury de vier prijscategorieën vast. De categorieën en de 12 nominaties zullen in juli bekend worden gemaakt. Op 28 september worden de prijswinnaars onderscheiden met een erepenning tijdens de prijsuitreiking.

Jury

De jury bestaat uit  Edzo Bindels (winnnaar 2016 en partner West 8), Sylvia Pijnenborg (adjunct-directeur BOEi), Bastiaan Jongerius (adviseur MOOI Noord-Holland en architect), Sacha Maarschall (regionaal ontwerper Provincie Noord-Holland) en Rob van Leeuwen (bestuurslid MOOI Noord-Holland en landschapsarchitect). Directeur van MOOI Noord-Holland Jef Mühren is secretaris.

Prijswinnaars vorige editie Arie Keppler Prijs

Prijswinnaars van de vorige editie waren De Tugelawegblokken in Amsterdam van M3H architecten, De Kampanje in Den Helder van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners, De Nieuwe Hondsbossche Duin in Petten van West 8 i.s.m. Witteveen+Bos en De Tandwielenfabriek in Amsterdam van Ronald Janssen architecten i.s.m. Donald Osborne Architect.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.