Start B-Tower in Rotterdam

Start B-Tower in Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-11-2009

MAB Development is begonnen met de bouw van het project B-Tower in het centrum van Rotterdam. De nieuwe B-Tower is ontworpen door architect Wiel Arets.

Zeventig meter hoog
Het gebouw zal bestaan uit 20 lagen met een totale hoogte van 70 meter. Op de begane grond en de eerste en tweede verdieping komt een filiaal van The Sting van ca. 4.000 m2. Daarboven komen twee lagen met parkeerplaatsen. Daarboven komen 78 woningen. Het project is gelegen aan de Van Oldenbarnevelt Plaats op de plek van de huidige Chill-out (naast de Bijenkorf) en wordt eind 2011 opgeleverd. De officiële handeling werd verricht door de Rotterdamse Wethouder Hamit Karakus en Jos Melchers, directeur MAB Development.

Hoog afwerkingsniveau
De (koop)studio’s hebben een oppervlakte van 45 m² tot 75 m² en de huurappartementen zijn 90 m² tot 120 m². Het interieurontwerp van de appartementen is, net als het exterieur, van de hand van Wiel Arets dat zich kenmerkt door een buitengewoon hoog afwerkingsniveau en royale buitenruimtes. Hiermee sluiten we aan bij de wens van de gemeente dat jonge, hoog opgeleide mensen in het centrum van de stad blijven wonen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.