Start bouw 47 appartementen in Uitgeest

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Start bouw 47 appartementen in Uitgeest

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-02-2023

Begin dit jaar is in het dorpshart van Uitgeest gestart met de realisatie van 47 levensloopbestendige huur- en koopwoningen. De nieuwbouw bestaat uit 25 koop- en 14 huurappartementen; daarnaast worden in de voormalige Witte School nog acht koopappartementen gerealiseerd. M3 Projectontwikkeling uit Rijswijk verwacht de oplevering in het najaar van 2024.

De twee- tot vierkamer koopappartementen krijgen PV-panelen en warmtepompen waarmee appartementencomplex De Molenhof relatief weinig energie vraagt. De huurwoningen zijn hierdoor zelfs energieneutraal.

De 25 koopappartementen en 14 sociale huurappartementen worden niet rechttoe, rechtaan gebouwd, maar in een U-vorm met verspringende gevels en parkeergelegenheid op het binnenterrein. Samen met de 8 koopappartementen, die in het gebouw van de oude Witte school (De Witte school) verrijzen, krijgt het geheel een dorpse uitstraling.

Geschiedenis

Op de plek van de nieuwbouw stond voorheen een bibliotheekgebouw. De herontwikkeling van de locatie derhalve verschillende voeten in de aarde. Wethouder Jan Schouten van de gemeente Uitgeest ziet de realisatie van De Molenhof vooral als een impuls voor het gehele centrumgebied: ‘We gaan nu door met de bouw van een school, een sportzaal en woningbouw op andere locaties in het dorp. Als De Molenhof straks klaar is, ziet het centrum er een stuk mooier uit.’

Projectontwikkeling

Ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 Projectontwikkeling is tevens architect (M3 Architecten). Hij koos in Uitgeest voor een bouwstijl die aansluit op de historische architectuur in het centrum van het dorp. De afwisseling binnen de gevels is daar een voorbeeld van.

Het door hem gelanceerde concept valt onder: Ontwikkelen Zonder Ontwikkelaar (OZO). M3 Architecten en M3 Projectontwikkeling hebben immers gezamenlijk beide disciplines in huis en kunnen daardoor in onderlinge afstemming sneller, efficiënter en goedkoper werken. De ontwikkel-fee bedraagt bij OZO maximaal 1,5% en is lager dan de door veel ontwikkelaars gehanteerde 10%.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.