Start bouw Focus Filmtheater Arnhem

Nieuws

Start bouw Focus Filmtheater Arnhem

Door: Petra Starink | 19-04-2017

In maart 2018 moeten de eerste films worden vertoond in het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem. Het ontwerp van het theater is van DP6 architectuurstudio die in opdracht van de gemeente Arnhem het gebouw ontwierpen. Maandag 1 mei 2017 wordt  het startschot gegeven voor de nieuwbouw op het Kerkplein. Het filmtheater komt naast de Eusebiuskerk te staan en krijgt met 5 zalen ongeveer 400 stoelen.

Zicht op Eusebiuskerk

Voor de oorlog was het gebied rond de Eusebiuskerk bebouwd en was er op de plek van het nieuwe Focus een klein straatje: de Torensteeg. In het ontwerp wordt deze historische Torensteeg als structurerend element teruggebracht. De ‘Nieuwe Torensteeg’ knipt de massa van het gebouw in tweeën waardoor het zicht op de Eusebius in stand blijft en er vanaf het Kerkplein goed zicht is op de toren.

Glasdak

In het gebouw zelf speelt het zicht op de toren een belangrijke rol; vanaf de grote publiekstrap die naar de zalen leidt is de toren door het glasdak steeds zichtbaar. Het nieuwe filmtheater moet een levendige plek in de binnenstad van Arnhem worden. Een toegankelijke en gastvrije ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen, die overdag en in de avond cultuur, ontspanning en horeca kan bieden. In de ruime entreehal is de kaartverkoop en er is een goed doorzicht naar het grand café. De entreeruimte is met vides gekoppeld aan de foyer op de eerste verdieping, die ook zichtbaar is vanaf het plein. De brede houten trap, die zich richt op de Eusebiuskerk, ontsluit alle zalen en ook het dakterras.

Beeld: DP6 architectuurstudio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.