Start bouw hoofdkantoor Dura Vermeer

Start bouw hoofdkantoor Dura Vermeer

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2010

De start bouw van het nieuwe hoofdkantoor van bouwconcern Dura Vermeer markeert de eerste stap in een grootschalige ontwikkeling van Rotterdam Airport Business Park, het kantoren- en bedrijvenpark van Rotterdam The Hague Airport.

Het nieuwe multitenant kantoorgebouw is ontworpen door JHK Architecten en een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed in opdracht van Schiphol Real Estate, de initiatiefnemer van Rotterdam Airport Business Park en is het eerste project dat gerealiseerd wordt op het te ontwikkelen kantorenpark bij het vliegveld.

Het 12.000 vierkante meter omvattend gebouw komt recht tegenover Rotterdam The Hague Airport te staan en is ontworpen als een massief steenachtig blok met grotere openingen naar de direct aangrenzende buitenruimtes.

Aan de toegangsweg en het Airportplein zijn de hoogste volumes (9 kantoorlagen) gelegd, aan de achterzijde en zijkant naar het buurpand toe de laagste (4 kantoorlagen). Dura Vermeer neemt circa 6000 m² in gebruik. De overige ruimtes zijn vooralsnog te huur.

In de plint bevinden zich de eerste parkeerlaag, de opgangen naar de entreehallen en een monumentale trappartij naar de patio toe. Het gebouw opent zich op de hoek naar het Airportplein toe in de vorm van een grote hoge entreepoort.

De bovenbouw van metselwerk wordt van de plint gescheiden door een rondlopende glazen strook. Hierin bevinden zich de openbare functies van entreehallen, recepties, coffeecorners en bedrijfsrestaurants. Deze functies zijn aan de rustiger binnenzijde met hoge puien en glasdeuren gekoppeld aan de patio.

Door de posities van de hoge en lagere gebouwvolumes zal de patio veel zonlicht vangen. Aan de achterzijde van het gebouw loopt deze patio over in het groene dijklichaam en wandelroute met zicht op een daarachter liggende waterpartij.

De Dura Vermeer bedrijfsonderdelen Dura Vermeer Beton- en Waterbouw en Dura Vermeer Bouw Rotterdam zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de vier lagen tellende ondergrondse parkeergarage respectievelijk het kantoor.

In het nieuwe kantoorpand wordt de Raad van Bestuur tesamen met concernstafdiensten en een aantal werkmaatschappijen van Dura Vermeer gehuisvest. Dura Vermeer heeft gekozen voor Rotterdam Airport Business Park vanwege haar bijzondere karakter alsmede de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van het business park.

Rotterdam Airport Business Park
De komende jaren ondergaat Rotterdam The Hague Airport een metamorfose. Om de ambitie van vijf sterren zakenluchthaven met comfortabel en hoogwaardig business park waar te maken, wordt er fors geïnvesteerd in infrastructuur, groen en water èn wordt gefaseerd het kantoren- en bedrijvenpark ‘Rotterdam Airport Business Park’ ontwikkeld.

Rotterdam Airport Business Park bestaat uit vier deelgebieden. Het ‘Entreegebied’, dat als eerste in ontwikkeling is genomen, bestaat uit negen kantoorpaviljoens van ieder ca. 2.000 m² bvo. De hoofdkantoren van Sitecom en Culimer zijn hier reeds gevestigd.

Het business park bestaat verder uit het ‘Airportplein’ voor grootschaliger kantoor- en bedrijfsbebouwing en het ‘Bedrijvencluster’ voor bedrijfsruimten en ondersteunende kantoren. Het vierde deelgebied wordt is ‘Airside’ . Hier worden hangarontwikkelingen en ondersteunende commerciële functies voorzien. Dura Vermeer vestigt zich op het ‘Airportplein’.

Voor informatie over Rotterdam Airport Business Park kijk hier.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.