Start bouw Sluishuis IJburg

Nieuws

Start bouw Sluishuis IJburg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-04-2019

Deze week start de bouw van het woonproject Sluishuis op IJburg. Architectenbureau BIG, onder leiding van Bjarke Ingels, heeft samen met de architecten van Barcode het ontwerp van Sluishuis gecreëerd. Het biedt plaats aan ca. 442 koop- en huurappartementen. De locatie in het water vormt de schakel tussen het stedelijke havengebied en het historische centrum van Amsterdam; een spectaculaire blikvanger voor de hoofdstad. 

Ontwerp van Sluishuis

Het ontwerp van Sluishuis ademt licht, lucht en ruimte. Het woonproject met zijn karakteristieke vorm combineert op vooruitstrevende wijze leefbaarheid en duurzaamheid. Naast de 442 woningen wordt ruimte gecreëerd voor een binnenhaven met aanlegsteigers, woonboten en horeca, en er zullen volop groene terrassen verrijzen en een publieke rondloop op 50 meter hoogte. Hiermee speelt de architect in op de wil van de stad voor meer groen en om private en publieke ruimte te koppelen.

Ultra-duurzaam gebouw

De ontwikkeling van Sluishuis wordt gerealiseerd door VORM en BESIX Real Estate Development. Ze zetten hiermee een ultra-duurzaam gebouw neer, dat meebeweegt met de veranderende tijd, het klimaat en nieuwe inzichten op het gebied van energievoorziening. Het gebouw kan in de toekomst voor genoeg energie zorgen om de eigen bewoners te voorzien van warmte en elektriciteit. 

Sluishuis wordt gebouwd op een belangrijke locatie die het Oostelijk havengebied verbindt met de rest van Amsterdam. Doordat het woonproject omgeven zal zijn door water en aanlegsteigers, zal het een nieuwe publieke ruimte ontsluiten voor de toekomstige bewoners en toeristen. Het project van ruim 40.000 m2 zal in april 2022 gereed zijn. De verkoop start 13 april 2019.

Artist impression: BIG/Barcode Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.