Start bouw The Newton op Kop Zuidas

Nieuws

Start bouw The Newton op Kop Zuidas

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-11-2021

Op de kop van de Zuidas verrijst The Newton, een appartementengebouw met 101 huurwoningen. Het ontwerp is van Diederendirrix architecten in opdracht van ontwikkelaar COD. Het gebouw komt tegenover de RAI te staan.

In het gebouw komen 101 energiezuinige huurappartementen in de vrije sector. De woningen worden in 2023 opgeleverd en maken deel uit van een groter plan met 500 woningen. Daarvan is 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur en 20 procent dure huur of koop. Het hele project is in 2028 klaar.

Ontworpen in stijl van de Amsterdamse School

Het gebouw is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, passend bij de bouwstijl van de aangrenzende Rivierenbuurt. Rond het gebouw komen ‘watervertragende’ groenstroken, die grote hoeveelheden regenwater kunnen opvangen. Bovenop komt een dakterras dat het hele jaar groen blijft. Op de begane grond van het gebouw, aan het toekomstige Hogelandplein, is ruimte voor horeca. De appartementen variëren in grootte tussen 46 en 110 m2 en worden energieneutraal.

Woningbouwdriehoek

In Kop Zuidas zijn de afgelopen jaren al een paar honderd woningen gebouwd. The Newton is het eerste deel van de ‘woningbouwdriehoek’, die in het hart van Kop Zuidas wordt gerealiseerd. Als dit gebouw opgeleverd is, wordt de driehoek in de komende jaren afgemaakt met nog eens 400 woningen, waaronder een deel sociale huurwoningen.

Zuidas

Zuidas ontwikkelt zich tot een levendige Amsterdamse stadswijk met woningen, kantoren en voorzieningen. De komende jaren wordt er volop gebouwd. Er komt een gevarieerd woningaanbod van hoge kwaliteit: van sociale huurwoningen, studentenhuisvesting, koop- en huurappartementen in het midden- en hoge segment tot en met luxewoningen.

Beeld: De Beeldenfabriek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.