Start bouw Wereldnatuurhuis in Apeldoorn

Start bouw Wereldnatuurhuis in Apeldoorn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-04-2009

In Apeldoorn komt het Wereldnatuurhuis, educatief centrum voor natuur, dieren en milieu en een podium van duurzaam ondernemen. Het gebouw, ontworpen door architectenbureau Rau, is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en de Apenheul.

Het gebouw is gepland als een verbindend element in het landschap tussen Park Berg en Bos en de Apenheul. Met de komst van het gebouw wordt een nieuwe wandelroute door Berg en Bos naar de entree van de Apenheul geïntroduceerd. Om de beleving van de natuur te benadrukken zijn onderdelen van het gebouw, bijvoorbeeld het auditorium, zo veel mogelijk ondergronds aangelegd.

Houten constructie
Op 3.550 m2 voorziet het Wereldnatuurhuis in drie multifunctionele zalen, waaronder een auditorium voor 350 bezoekers, kantoor- en opslagruimtes en behandelkamers van de dierenartsen van de Apenheul.

De voornamelijk houten constructie van het Wereldnatuurhuis is gemaakt van FSC-gecertificeerd, inlands lariks uit staatsbosbeheer. Warmte-koude opslag verlaagt de energiebehoefte van het gebouw en zorgt voor een gezond en natuurlijk binnenklimaat zowel in de winter als ook in de zomer.

De oplevering van het Wereldnatuurhuis staat gepland voor april 2010.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.