Start Dutch Design Awards 2011

Start Dutch Design Awards 2011

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-03-2011

De inschrijving voor de Dutch Design Awards (DDA) van 2011 is geopend. Tot en met 30 april kunnen vormgevers in Nederland gratis online inschrijven om mee te dingen naar de felbegeerde Dutch Design Awards. Tijdens deze negende editie wordt aan de winnaar van The Golden Eye (best of the best of Dutch Design) voor het eerst een geldprijs ter waarde van € 20.000 uitgereikt. Alle winnaars worden tijdens een feestelijke Awardshow bij aanvang van de Dutch Design Week (DDW) op 22 oktober in Muziekgebouw Eindhoven bekendgemaakt.

In 2011 hanteert de DDA drie hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk en een hoofdprijs: the Golden Eye. Binnen de categorie Ruimtelijk zijn er drie prijzen: voor het beste private en publieke interieur, en voor het beste exterieur. Daarnaast zijn er prijzen voor jonge, veelbelovende designers (Young Designer Award), Best Future concept, Public Award (het publiek kiest mee, uitreiking einde DDW), Beste Opdrachtgever Award en de BNO Piet Zwart Prijs – Life Time Achievement Award van de DDA. De selectiecommissies wijzen uit het totale aanbod van gescoute werken en online inzendingen per subcategorie de finalisten aan, waarna de internationale jury de winnaars kiest.

Collecting stories
Het werkveld van design is dynamisch en de ontwikkelingen die zich daar afspelen komen ook tot uitdrukking bij de DDA. Een belangrijke ontwikkeling is dat design meer en meer een rol speelt bij het oplossen van sociale, maatschappelijke en/of economische problemen in relatie tot thema’s als mobiliteit, vergrijzing, duurzaamheid, integratie, klimaat en sociale interactie. Daarom is de focus van de DDA dit jaar ‘Collecting Stories’. Naast de kwaliteit van het ontwerp wil de DDA deze editie meer weten over het verhaal achter het ontwerp. Hoe is het tot stand gekomen? Wat was de aanleiding? En hoe geeft het ontwerp een antwoord op sociaal, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. De selectiecommissies en de internationale vakjury zullen in hun beoordeling deze aspecten meewegen.

Inschrijving
De inschrijving is gratis. Naast eigen inschrijving wordt door scouts actief gezocht naar het beste werk en de beste ontwerpers in de markt. Deze aanpak, die de voorgaande jaren succesvol is gebleken, zal ook dit jaar worden gecontinueerd. Klik hier voor meer informatie over deelname, categorieen en criteria.

Bibliotheek Universiteit van Amsterdam door Ira Koers en Roelof Mulder, een van de Winnaars van de DDA 2010 Bibliotheek Universiteit van Amsterdam door Ira Koers en Roelof Mulder, een van de Winnaars van de DDA 2010

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.