Start realisatie ov-terminal Breda

Start realisatie ov-terminal Breda

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-06-2008

NS Poort en ProRail hebben gisteren op de Provada een overeenkomst getekend met de gemeente Breda over de realisatie van het nieuwe station van Breda. De ondertekening is een mijlpaal in het project Via Breda: de transformatie van een gebied van 160 hectare in de Bredase spoorzone.

Plan
In het door architect Koen van Velsen ontworpen complex komen alle vormen van vervoer samen, inclusief de hogesnelheidstrein. Het plan voor het nieuwe station behelst de bouw van een overkapte trein- en busterminal van 7000 m² met 9000 m² bijbehorende commerciële ruimten, 147 huurwoningen, 22.000 m² kantoren, een fietsenstalling en 720 parkeerplekken op het dak.

De Rijksgebouwendienst gaat een deel van de kantoren in het complex huren. Het is de bedoeling dat de Belastingdienst in de OVTC wordt gevestigd. De nieuwe terminal moet in de loop van 2012 gereed zijn.

Via Breda
Voor de totale ontwikkeling van Via Breda hebben partijen twintig jaar uitgetrokken. Via Breda biedt de mogelijkheid voor de bouw van een miljoen m² vloeroppervlakte verdeeld over 5000 woningen, 315.000 m² kantoren en 112.000 m² voorzieningen in totaal acht deelgebieden.

Bron: PropertyNL

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.