Start renovatie Bizetflat Naaldwijk

Start renovatie Bizetflat Naaldwijk

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-05-2008

De renovatie van de Bizetflat in Naaldwijk is deze week van start gegaan. De 99 appartementen nabij het centrum van Naaldwijk worden omgetoverd tot comfortabele 55-pluswoningen in een veilige en prettige woonomgeving. Hiermee speelt Vestia Westland in op de toenemende vergrijzing van het Westland.

Het ontwerp is gemaakt door Architektenburo Otto Das uit Den Haag. Zowel de binnen- als de buitenzijde van de 35-jaar oude flat worden grondig aangepakt. Met onder andere een betere verwarming, verlaagde drempels en een scootmobielruimte, is het gehele gebouw straks geschikt voor 55-plussers. En door het aanbrengen van transparante entrees en PKVW-hang-en-sluitwerk en rookmelders in iedere woning, is de Bizetflat straks ook een stuk veiliger en dus prettiger om in te wonen.

Bewoners erg blij
Ook de bewoners zijn erg blij dat de renovatie nu van start gaat. De eerste besprekingen over een renovatie dateren namelijk van 6 jaar geleden. Zowel de actieve bewonerscommissie als Vestia Westland hopen op een voorspoedige renovatie met de afronding in 2009.

Doorstroming
In het Westland wonen nog veel 55-plussers in eengezinswoningen. Doordat de gerenoveerde Bizetflat straks een hoge kwaliteit van wonen biedt, hoopt men 55-plussers te verleiden in de toekomst naar deze woningen te verhuizen. Dit levert een bijdrage aan het ‘vlot’ trekken van de woningmarkt. Op die manier kan Vestia naast 55-plussers, óók andere groepen mensen in het Westland een eerlijke kans bieden als het om wonen gaat.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.