Start restauratie Zwarte Silo Deventer

Start restauratie Zwarte Silo Deventer

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 20-03-2012

Op 9 maart heeft BOEi de officiële koopovereenkomst getekend voor de Zwarte Silo, een beeldbepalend gebouw in het havenkwartier Deventer, gebouwd in 1924 voor een landbouwcoöperatie. Al in april starten we met de restauratie. Dat is geen eenvoudige opgave, want het monument staat gedeeltelijk in het water. Medio 2013 is de casco restauratie klaar.

Ondertussen onderzoekt BOEi samen met potentiële nieuwe gebruikers de mogelijkheid om van de silo een horecagelegenheid te maken.
De Zwarte Silo was de eerste betonsilo van Deventer gemaakt met glijbekisting. De silo had ruimte voor een paardenstal, een zoutopslag, een pakhuis en een kantoor in de onderbouw. De herbestemming van het gebouw is een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het havenkwartier van Deventer als woon-werk locatie voor creatieve ondernemers. De restauratie van de silo is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer en de provincie Overijssel.

Bekijk hier het filmpje van het exterieur

Bekijk hier het filmpje van het interieur

De ernaast gelegen hogere silo (rechts op de luchtfoto) uit 1961 was een van de locatie van Europan11. Het winnende ontwerp van Maas architecten bedacht hierin een groentefabriek met led-verlichte volkstuintjes voor de buurtbewoners in de 126 cellen van 2 bij 2 meter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.