Start Reynaers Projectprijs 2019

Nieuws

Start Reynaers Projectprijs 2019

Door: Petra Starink | 13-05-2019

Voor de 22e keer gaat de Reynaers Projectprijs van start. Projecten waarin aluminium gevelelementen van Reynaers zijn gebruikt kunnen worden aangemeld tot 6 september. In 2018 won de Fortwachterswoning in Poederoijen van TM2 architecten de prijs. Welk project wordt de winnaar van 2019?

Aluminium in de gevel

Dit jaar bestaat de Reynaers Projectprijs 22 jaar. De projectprijs maakt gebruik van een vakjury die de inzendingen beoordeelt en 10 projecten nomineert. Van de genomineerde projecten wordt een video gemaakt waarin de architect toelichting geeft op zijn ontwerp en het gebruik van aluminium in de gevel. Samen met een fotoreportage en een projectartikel biedt dat het publiek de mogelijkheid om de projecten goed te beoordelen. Het publiek kan online stemmen op de genomineerde projecten. Het project met de meeste stemmen wint en ontvangt 2.500,00 euro.

Projecten aanmelden

Architecten, gevelbouwers, aannemers en investeerders kunnen een project aanmelden. Meedoen is eenvoudig. Vul de projectgegevens in, upload een of meerdere foto’s en aanvullend materiaal. Het aanmelden van een project kan tot en met 6 september 2019. Ga voor alle informatie en het aanmelden van een project naar de website projectprijs.reynaers.nl.

Goed doel aan Reynaers Projectprijs

Sinds 2012 is er ook een goed architectuur-doel verbonden aan de Reynaers Projectprijs. In overleg met de winnaar wordt een goed doel uitgekozen. Aan het doel wordt 2.500,00 euro gedoneerd. Architect Mick Martens, winnaar van de Projectprijs 2018, koos Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard als goed doel. De stichting adopteerde de Batterij onder Poederoijen, net zoals de Fortwachterswoning onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het doel is de consolidatie en revitalisatie van het gebied. Al tien jaar is Mick Martens betrokken bij de herontwikkeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.