Starterwoningen voor 1 ton

Starterwoningen voor 1 ton

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-01-2008

De Partij van de Arbeid in Zevenaar wil starterswoningen van 100.000 euro laten bouwen. Woningcorporatie DeltaWonen in Zwolle heeft in samenwerking met projectontwikkelaar BAM al een plan gemaakt waaruit blijkt dat dit mogelijk is.

Op uitnodiging van de PvdA komt Wim Smit van DeltaWonen binnenkort vertellen over dit type huizen op het stadhuis van Zevenaar. Smit: “De woningen van een ton zijn huurhuizen. Zou je er koopwoningen van maken, dan kan dat. Maar dan vallen de huizen wel duurder uit: 110.000 tot 120.000 euro, afhankelijk van de grondprijzen die de gemeente hanteert. De meeste gemeenten werken met twee soorten grondprijzen: één voor koopwoningen en één voor huurwoningen. In Oldebroek wordt bijvoorbeeld 155 euro per vierkante meter voor een huurhuis gerekend en 310 euro voor een koopwoning.”

De PvdA is vooral geïnteresseerd in goedkope koopwoningen, omdat daar veel vraag naar is. “Ik verwacht dat we dit in Groot Holthuizen kunnen realiseren”, zegt Marcel Lap. “De huizen die Delta voor dit geld kan laten bouwen, zien er heel aardig uit. Je moet denken aan rijtjeshuizen met een klein tuintje. En je moet wel 25 tot 40 van deze huizen bouwen, anders wordt het te duur.”

Smit verklaart waarom dit type huizen zoveel goedkoper is: “De architectenkosten zijn minder hoog, omdat dit type is gebaseerd op een bestaand huis van BAM.”

Bron: De Gelderlander / Carine ten Cate

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.