Stay wint ontwerpwedstrijd TU/e

Stay wint ontwerpwedstrijd TU/e

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-04-2009

ProjectB, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door CHEOPS, studievereniging bouwkunde, en het College van Bestuur, CvB, van de TU/e heeft een winnend ontwerp opgeleverd.

Stay, het winnende ontwerp van bouwkundestudent Lars Bouwman werd gekozen door de jury omdat het uniek was voor de locatie en perfect paste binnen het nieuwbouwplan van de universiteit, Campus 2020.

De jury, bestaande uit secretaris van College van Bestuur Harry Roumen, architect Bert Dirrix, Herman Rikhof projectleider campus 2020 en Jan Westra, decaan bouwkunde, gaf ook een eervolle vermelding aan de Dommelaar, een ontwerp gebaseerd op de stroming van de dommel van studenten Krijn Hombrink en Thomas Moll.

De ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven om een oude toegangsbrug tot de universiteit te restaureren en een nieuwe functie te geven. De brug, over de rivier de Dommel, verloor haar functie met de komst van een nieuwe brug en is in de loop der jaren in verval geraakt. Door middel van ProjectB hopen de betrokkenen de brug weer onderdeel te laten worden van de campus.

CHEOPS en het College van Bestuur onderzoeken de mogelijkheid om het winnende ontwerp te realiseren en in te passen in de ambitieuze plannen van de universiteit. De ingezonden ontwerpen zijn nog tot 7 april te zien in het bouwkunde faculteitsgebouw Vertigo op de TU/e.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.