Stedelijke vernieuwing in de Chassébuurt

Stedelijke vernieuwing in de Chassébuurt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-10-2009

Vandaag vinden er twee belangrijke gebeurtenissen plaats in de Chassébuurt in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam. Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam, geeft dan het startsein voor de bouw van De Wending. Een nieuwbouwproject met 78 koop- en 44 sociale huurwoningen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage tussen de Witte de Withstraat en de Admiralengracht. Op dezelfde dag wordt het Facet, een nieuwbouwproject met 40 koopwoningen en 3 bedrijfsruimten op de hoek van de Postjesweg en de Witte de Withstraat opgeleverd.

De Wending
De Wending is ontworpen door Tako Postma en Wilco van Oosten van INBO Architecten uit Amsterdam. Zij hebben zich laten inspireren door bouwstijl van de Amsterdamse School van de woonblokken in de omgeving, maar hebben er een heel eigentijdse invulling aan gegeven. De woningen van De Wending liggen aan het water van de Admiralengracht en aan een nieuw plein aan de kant van de Witte de Withstraat.

Het Facet
Het Facet is ontworpen door John Buijs, destijds werkzaam bij SP Architecten. Ook deze nieuwbouw past prachtig binnen de Amsterdamse schoolstijl van de buurt. Alle woningen in het Facet hebben een balkon aan de achterzijde die uitkijken op een binnentuin. De 40 koopwoningen leveren een belangrijke bijdrage aan een meer gevarieerd woningaanbod in De Baarsjes.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.