Stedenbouwkundig plan Meinerswijk door Zwarte Hond

Nieuws

Stedenbouwkundig plan Meinerswijk door Zwarte Hond

Door: Petra Starink | 15-03-2017

warte Hond ontwikelt visie Mijnerswijk ArnhemArchitectenbureau De Zwarte Hond gaat samen met Buro Harro aan de slag met de uitwerking van de gebiedsvisie voor Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem. Buro Harro won in 2015 de Gulden Feniks in de categorie gebiedstransformatie voor het Bartokpark in Arnhem.

Wonen in het groen aan de Rijn

KondorWessels Projecten heeft aan De Zwarte Hond gevraagd om een stedenbouwkundig en landschapsplan te ontwikkelen. In november 2016 hebben de inwoners van Arnhem middels een referendum haar goedkeuring gegeven over het gebied aan de zuidoever van de Rijn dat zal worden aangepakt. Wonen in het groen, recreatie, een strand en een jachthaven zullen hier worden gerealiseerd. De slechte delen van het gebied worden getransformeerd, terwijl de interessante stukken worden versterkt. Het grootste deel van het gebied blijft een natuurgebied, wel zal een deel worden uitgegraven om een bypass in de Rijn te maken.

Bewogen geschiedenis

Het plangebied kent een bewogen geschiedenis. In 2003 werd er een floriade bedacht, een idee dat in 2004 werd losgelaten. Later zijn grote delen opgekocht door Phanos. Zij lieten een ambitieus plan maken door een Luxemburgse architect. Na het faillissement van Phanos heeft Burro Harro eerst op eigen initiatief en later in opdracht van de curator een bescheidener plan gemaakt. Dit plan is onderlegger geworden van een door de gemeente opgesteld uitwerkingskader, wat weer de inzet is geweest van een referendum waar met een meerderheid van 64% voor is gekozen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.