Stedenbouwkundige Teun Koolhaas overleden

Stedenbouwkundige Teun Koolhaas overleden

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-10-2007

Architect en stedebouwkundige Teun Koolhaas is woensdag op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt. Koolhaas wordt gerekend tot een van de grote naoorlogse stedebouwkundigen van Nederland.

Zijn werk omvat onder meer de plannen voor de plaatsen Almere, Zeewolde, de Kop van Zuid in Rotterdam en de ontwikkeling van de IJ-oevers in Amsterdam. Zijn laatste project was het plan voor het IJmeer en Almere Pampus met de projectgroep Atelier IJmeer. Dat moet een stedelijke verbinding worden tussen Amsterdam en Almere.

Als architect heeft Koolhaas naam gemaakt met onder meer het ‘Ponskaartgebouw’ op universiteitscomplex De Uithof in Utrecht, het douanekantoor op de Maasvlakte en woningen en bedrijfsruimten aan de Cinemadreef in Almere. Ook het ontwerp van het gebouw van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan de Jodenbreestraat komt van zijn hand.

Tot 16 oktober is in architectuurcentrum CASLa in Almere een tentoonstelling te zien over de belangrijkste ontwerpen uit het 40-jarig oeuvre van Koolhaas.

Bron: Architectenweb / Volkskrant / Parool

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.