Steengoed

Evenementen, Exposities, Nieuws

Steengoed

Door: Petra Starink | 17-06-2015

Op zaterdag 20 juni opent baksteenfabriek De Bylandt in Tolkamer haar deuren voor het publiek. Iedereen die iets wil weten over de baksteen is welkom. De open dagen van de baksteenindustrie zijn onderdeel van het project “Steengoed! Gebakken in Gelderland”. De meeste steenfabrieken staan langs de grote rivieren in Gelderland. Vijf fabrikanten bieden het  publiek deze zomer de unieke mogelijkheid een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Gebakken in Gelderland

De open dagen zijn onderdeel van het project “Steengoed! Gebakken in Gelderland”. Dit project omvat tentoonstellingen, diverse doe-activiteiten en enkele projectweken en is een initiatief van de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken (STIENEO) en wordt georganiseerd in samenwerking met Museum De Bastei, Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, stichting Van Steen en Natuur en Buitengoed De Panoven. Het project is geadopteerd door KNB. Het programma vormt een regionale invulling van het Europese jaar van het Industrieel erfgoed 2015 en haakt in bij het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’. Dit laatste loopt van 12 juni tot en met 20 september en biedt het verhaal van de gehele Gelderse maakindustrie: www.gemaaktingelderland.nl 

Opening steenfabrieken

De fabrieken zijn geopend op 20 juni (De Bylandt,Tolkamer), 25 juni (Rodruza, Gendt), 27 juni (Vandersanden, Spijk), 4 juli (Wienerberger Kijfwaard, Pannerden), 29 augustus (De Bylandt, Tolkamer en 15 september (Vogelensangh, Deest).  Op de website www.knb-keramiek.nl staan de tijden en bereikbaarheid.

Foto: KNB

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.