Steengoed

Steengoed

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-03-2014

Steengoed! Het Mooiste Gebouw van Zeeland is een 13-delige televisieserie over architectuur dat vanaf april wordt uitgezonden door Omroep zeeland. 

Verkiezing beste gebouw van Zeeland

Iedereen kan meedoen en een gebouw inzenden waarvan hij of zij denkt dat dat het mooiste van Zeeland is. Alles mag: groot, klein, opvallend, bescheiden, bekend, onbekend,  modern,  traditioneel. Een woonhuis of stadhuis. Recreatiewoningen, strandpaviljoens en torenflats . Omgebouwde kerken, frietkramen, nieuwe boerderijen. Er is maar één eis: het gebouw moet Steengoed zijn.

Daarna belanden de gebouwen op de verkiezingslijst, die tot en met juni wordt aangevuld met nog meer fraaie bouwwerken. De serie eindigt met een feestelijke Verkiezing van het Mooiste Gebouw van Zeeland. Je kunt je gebouw insturen tot en met 9 maart en vertel waarom  dit gebouw  moet winnen. In april worden tijdens de tv afleveringen de markante gebouwen bezocht.

Steengoed! Het Mooiste Gebouw van Zeeland is een initiatief van filmmaker Rebecca van Wittene
en architect Johan de Koning. De serie wordt geproduceerd door Rebecca van Wittene Producties in opdracht van Omroep Zeeland, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Er wordt samengewerkt met de PZC en CBK-Zeeland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.