Stem op de woonboot van het jaar 2019

Nieuws

Stem op de woonboot van het jaar 2019

Door: Peter de Winter | 08-09-2020

De verkiezing van de woonboot van het jaar 2019 is weer van start gegaan. Er zijn 3 genomineerden. Het gaat om woonark Van Damme, woonark Schoonschip en woonark Courage. Welke ark gaat de publieksprijs winnen? Breng je stem uit vóór 16 september! Op 17 september wordt zowel de jury- als de publieksprijs bekend gemaakt.

Woonboten

Waterwoningen doen tegenwoordig niet meer onder voor een vrijstaand huis of villa op de wal. Daarom organiseert waterwoonplatform VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing. Daarmee wil het platform laten zien hoe mooi en divers wonen op het water eruit kan zien. De verkiezing onderstreept waar we in Nederland zo goed in zijn: bouwen op het water. Het doel: een betere regelgeving voor wonen op het water en meer erkenning voor deze bijzondere levensstijl. Want hoewel veel mensen waterwonen nog steeds zien als bohemien, is het tegenwoordig een heel bewust gekozen manier van wonen.  

Jury

De jury van de Woonboot van het Jaar-verkiezing bestaat uit Niek van der Sluis woonbotenmakelaar & woonarkbewoner, Ingeborg van Lieshout copywriter architectuur & design, stedenbouwkundige en woonschipbewoner, Renate Meijer uitgever en hoofdredacteur VLOT, Wouter Valkenier architect, stedenbouwkundige & Schoonschip-bewoner en Peter de Winter hoofdredacteur ArchitectuurNL en Bouwwereld.

Vakmanschap

Bij haar beoordeling let de jury onder meer op zaken zoals de kwaliteit van het ontwerp (plattegrond, inpassing omgeving, materiaalkeuze); de techniek/duurzaamheid; de uitvoering (vakmanschap, materiaalgebruik); de waterbeleving en zoiets abstracts als wat de jury noemt het Zwitserlevengevoel. Naast de juryprijs is er ook de publieksprijs. Stemmen kan op dezelfde drie genomineerden tot 16 september

Waterwoonplatform

VLOT is het enige waterwoonplatform van Nederland en geeft onder andere het kwartaalblad voor waterbewoners uit, dat kosteloos wordt toegestuurd aan alle 12.000 woonboten in Nederland. VLOT geeft inspiratie en informatie over leven op het water en brengt waterbewoners met elkaar in contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.