Stem op één van de vier finalisten voor de Reynaers Prijs

Actualiteiten, Nieuws

Stem op één van de vier finalisten voor de Reynaers Prijs

Door: Marjolein de Wit - Blok | 15-06-2023

Vier finalisten, één winnaar. En wie dat wordt, dat is aan het publiek. Verdeeld over vier categorieën werden ruim 70 projecten ingezonden: utiliteitsbouw, seriematige woningbouw, particuliere woningbouw en renovatie/transformatie. Per categorie nomineerde een professionele vakjury één project. Die vier projecten gaan in juni met elkaar de strijd aan. Het publiek bepaalt de winnaar van deze architectuurprijs van Reynaers Aluminium.

De projecten zijn professioneel in beeld gebracht met foto, video en tekst. En dat is niet alles. Er zijn ook podcasts gemaakt waarin de architect in gesprek gaat over zijn ontwerp en de uitdagingen die hij tegenkwam. Op deze manier kan het publiek uitgebreid kennismaken met de finalisten en ze vergelijken.

Vier finalisten

Villa Trompenberg van Engel Architecten is opgebouwd uit twee langwerpige volumes die haaks op elkaar zijn geplaatst en door een hoogteverschil in de volumes individueel leesbaar blijven. De 2 volumes samen vormen samen een kruisvormige plattegrond, waardoor alle verblijfsruimtes worden voorzien van een riante hoeveelheid daglicht.

Nieuwe Nor van Dieder en Dirrix is een bijzonder instituut met een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis, een indrukwekkend lijst van activiteiten voor een zeer gevarieerde bezoekersscene en een uitzonderlijk actieve club van vrijwilligers. Het podium staat aan de basis van de ontwikkeling en verspreiding van muzikaal talent in de Pinkpopregio en drukt haar stempel op de cultuur van de stad. De uitbreiding met een grote zaal, waarmee de bestaande capaciteit van 350 is verhoogd naar 1200 concertbezoekers, is deel van een overtuigende toekomstvisie. Een uitzonderlijke opgave waarmee we verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden.

ASML Gebouw 3 van JHK Architecten is onderdeel van het Campus 2.0 project. Met dit omvangrijke project beoogt ASML om alle circa 15.000 werknemers van de regio Eindhoven in Veldhoven bijeen te krijgen om de onderlinge samenwerking nog beter te kunnen stimuleren. Gebouw 3 is gelegen aan de rand van de Run 6500 en zal circa 2.400 researchmedewerkers gaan huisvesten in een gezonde, open en flexibele werkomgeving die de cultuur van samenwerking van ASML optimaal weerspiegelt.

De Hoogh van MVSA architect is een appartementengebouw in het verlengde van de Tenniersstraat tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat in Amsterdam. Het gebouw van wordt een nieuw appartementengebouw van acht bouwlagen aan bestaande woningen gebouwd. Een binnenhof zal de bewoners een landschappelijk leefruimte bieden.

Stemmen

In juni kan het publiek via de speciale website stemmen op hun favoriet. Het project met de meeste stemmen wint en ontvangt de Reynaers Projectprijs publieksprijs. Daarnaast ontvangen de winnende architect en gevelbouwer ieder € 2.500,-. Eenzelfde bedrag doneert Reynaers Aluminium aan een goed architectuur-doel, dat in overleg met de winnende architect wordt uitgekozen.

In oktober gaan de architecten en gevelbouwers van de vier projecten mee op een korte architectuurreis. Waarheen, dat is nog een verrassing. Tijdens die reis wordt de winnaar bekend gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.