Stem voor ‘Architect van het Jaar 2023’

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Stem voor ‘Architect van het Jaar 2023’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-09-2023

De verkiezing van de Architect van het Jaar 2023 maakt deel uit van de Architectenweb Awards 2023, die op 8 november worden uitgereikt. De winnaar wordt gekozen uit vijf genomineerden die gekozen zijn door een onafhankelijke jury. Welk architectenbureau dit jaar de grootste bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de architectuur in Nederland wordt bepaald op basis van de stemmen die het publiek kan uitbrengen via de site.

De nominaties zijn gekozen door een onafhankelijke jury bestaande uit architect Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur), ontwikkelaar Anouk Reintjens (AM), architect Thomas Bedaux (Bedaux de Brouwer Architecten) en architect Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten). Na een stevig debat is besloten voor het nomineren van:

Bepalen winnaar

De winnaar wordt bepaald op basis van het aantal stemmen dat de verschillende genomineerden ontvangen vanuit ‘het publiek’. Wat de organisatie betreft is het dus nu aan alle architecten en ruimtelijk ontwerpers in Nederland om hun.

Bij de prijs voor Architect van het Jaar hoeft het niet (alleen) om het gebouwde werk te gaan, maar kan ook gaan om het ondernemerschap van het bureau, om bijdragen aan het architectuurdebat, om academische of culturele prestaties, en het interesseren van een breed publiek voor architectuur. De vraag achter de vraag is dan ook: welke architect of collectief van architecten heeft het architectenvak dit jaar echt vooruit geholpen?

Stemmen

Iedereen kan stemmen en zijn stem onder meer baseren op de videoportretten die de afgelopen weken van de genomineerden zijn gemaakt. De winnaar wordt op de feestelijke prijsuitreiking op 8 november gekroond tot Architect van het Jaar 2023.

Mede mogelijk gemaakt door hoofdpartners Reynaers Aluminium en Forster. De prijs omvat een door Tjep. ontworpen bokaal en een geldprijs van 5.000 euro.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.