Stijlvol dak met zonnepanelen

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Stijlvol dak met zonnepanelen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-06-2022

Het aantal PV-panelen op daken van woonhuizen stijgt in een rap tempo. Om het esthetische karakter van daken niet teveel geweld aan te doen, ontwikkelde Terreal Solterre Premium PV een geïntegreerd PV-systeem. Hierbij worden de PV-panelen tussen de dakpannen weggewerkt wat niet alleen functioneel maar ook mooi is.

Het PV-systeem is ontwikkeld voor de professionele dakdekker maar bovenal: het gaat samen met alle architecturale stijlen, alle dakpannen en leien. Doordat het tussen de dakpannen wordt weggewerkt oogt het dak een stuk mooier. Bovendien zijn op de plaats van de PV-panelen geen dakpannen nodig waarmee de ontwerper bespaart op het gewicht van het dak.

Het systeem wordt geleverd als complete kit bestaande uit: de panelen, set voor waterdichting, micro-omvormers, schakelkast, kabels en bedrading. Door de toepassing van micro-omvormers vermijd je hoogspanning op het dak, wat de brandveiligheid ten goede komt.

Daarnaast draagt het PV-systeem bij aan de energietransitie, zorgt het voor koolstofarme oplossingen en is het voor 94,7% recyclebaar. De leverancier geeft tot 30 jaar garantie op alle Creaton Terreal dakpannen en 25 jaar prestatiegarantie op het elektrische vermogen van PV-panelen.

Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.