Strandarchitectuur

Strandarchitectuur

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 09-08-2012

Met een mooi weekend voor de deur geven wij onze viewers enkele tips om een bezoek aan strand en zee te combineren met recente interessante architectuur. We zakken de kust af van noord naar zuid:  en starten op de Waddeneilanden.

Behalve het nieuwe Maritiem en Juttersmuseum Kaap Skil van Mecanoo architecten is op Texel ook Ecomare van karres brands architecten een bezoek waard. Ecomare is dit jaar vernieuwd en omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum. Wil je ook overnachten op Texel dan zijn de Duynzoom vakantiewoningen van architectenstudio JVM architectonisch zeer verantwoord. Ook Ameland heeft bij Nes een interessant Natuurcentrum met fraaie uitkijktoren, ontworpen door TWA architecten. Voor wie Ameland met een groep wil bezoeken heeft JVM architecten ook hier een interessante verblijfsaccommodatie ontworpen, die nu in ontwikkeling is. Wel al in enige jaren in gebruik zijn de 11 houten vakantiewoningen Mantee op Schiermonnikoog, die ontworpen zijn door de Zwarte Hond.

Aan de kust van Holland heeft LOOS architecten  Strandtent Jaffa gerealiseerd in Castricum en bij Oostvoorne kan men goed toeven in het Restaurant Aan Zee, ontworpen door emma architecten. De houten gevel van dit paviljoen in het natuurgebied van Voornes Duin  krult zich sierlijk om de kern en eindigt in een uitzichtpunt dat over de Maasvlakte, duinen en zee uitkijkt. Bij het strand van Hoek van Holland zijn aan het eind van de Badweg recent twee paviloengebouwen opgeleverd, gebouwd naar ontwerp van Van Bergen & Witte Architecten. Functies die eerst verspreid in losse volumes gehuisvest waren zoals politiepost, EHBO, toiletten e.d. zijn hierin samengevoegd.

Voor wie overnachten direct aan zee, zijn de Strandhuisjes in Julianadorp aan zee een aantrekkelijke optie. Bijna identieke huisjes staan ook op het strand tussen Domburg en Westkapelle op Walcheren die ontworpen zijn door WTS architecten.  Ook bij Westkapelle staat op het strand Beachclub Zuiderduin, ontworpen door  architect Bas Spanjers. WTS architecten ontwierpen eveneens de vakantiewoningen Parelduyn bij Oostkapelle.

Extra tip: Op de stranden van onze zuiderburen is tot in september een aardige expositie op de stranden : Beaufort04

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.