Strandbeest in aanbouw in de Electriciteitsfabriek

Strandbeest in aanbouw in de Electriciteitsfabriek

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 31-03-2014

In de voormalige turbinehal van de Electriciteitsfabriek aan het De Constant Rebecqueplein in Den Haag werkt kunstenaar Theo Jansen t/m 3 mei 2014 aan een nieuw strandbeest. Het nieuwe strandbeest heeft de naam de Animaris Suspendisse en meet 10 x 4 x 4 m. Hij heeft een enorme neus die de vorm heeft van een spoiler, zodat de wind hem omlaag tegen het zand aandrukt. Een uitgestrekte zandlaag vormt de werkvloer om het nieuwe beest uit te proberen. Op de eerste etage toont de expositie Generator Strandbeest de evolutie en het maakproces van de dieren aan de hand van een paleontologisch veld met fossielen. Film, foto’s en video materiaal lichten de ontstaansgeschiedenis toe.
De enorme turbinehal (40×60 meter en 38 meter hoog) heeft de mogelijkheid in een industriële, rauwe omgeving het monumentale werk sober en helder te presenteren, als een productieproces in een fabriek: een laboratorium, een archief en een productielijn.

De Strandbeesten van Theo Jansen zijn wereldberoemd en waren te zien in onder andere Taiwan, Melbourne, Buenos Aires, Seoul en Tokyo. Nu presenteert Theo Jansen 7 strandbeesten in zijn geboortestad Den Haag, in de Electriciteitsfabriek. Theo Jansen geeft op vrijdag, zaterdag en zondag presentaties en rondleidingen.

Na de expositie wordt de kudde, dan een dier rijker, uitgeleid naar zee waarna de dieren weer wind kunnen vangen en uitgelaten langs de kustlijn kunnen paraderen. Er zullen 7 strandsessies gehouden worden, waarbij ook de Animaris Suspendisse over het strand zal lopen, meer informatie hierover staat op de website strandbeesten.

Locatie: De Constant Rebecqueplein 20 Den Haag
Openingstijden: t/m 3 mei 2014 op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 22.00 uur
Rondleiding door Theo Jansen: iedere openingsdag om 20.00 uur en zondag ook om 16:00 uur
Toegang: € 6,50

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.