Strandzuid Amsterdam

Nieuws

Strandzuid Amsterdam

Door: Petra Starink | 04-05-2017

Het stadsstrand Strandzuid, een ontwerp van ENZO architectuur & interieur achter de RAI Amsterdam bestaat uit een groot paviljoen aan de oostzijde van het water, verschillende kleinere paviljoens en twee zandstranden. In het ontwerp zochten de architecten het contrast op met de zakelijke architectuur van de congresgebouwen van de RAI.

Dakconstructies

ENZO architectuur & interieur won de opdracht na een architectenselectie. Gekozen werd voor de menselijke maat, schuine lijnen en donker hout. Dit is onder andere zichtbaar in de dakconstructies, waarbij de twee grote paviljoens voorzien zijn van elk vier kapvormen die zijn afgewerkt met cederhouten shingles uit Canada.

In totaal zijn er acht zones: The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach die aan de achterkant met twee keukens en andere facilitaire ruimtes aan elkaar verbonden zijn.

Interieurdesign

Het interieurdesign werd uitgewerkt door Barbara van Vliet en Anouk Solleveld in samenspraak met Michel Pais en Bram van Es van Unlimited Label. De voorbereiding nam ongeveer twee jaar in beslag. De bouw begon in oktober 2016. Dit is het tweede project dat ENZO architectuur & interieur voor Unlimited Label ontwierp. Eerder gaven zij Caffe Esprit op het Spui een nieuw interieur.

De gebruikte materialen in dit project zijn:
Gevels: ruwe vuren houten delen in 60-90-120mm – geschilderd in RAL9005
Spanten: douglas hout – behandeld met houten kozijnen en draaiende delen, houten paneelvullingen, houten lamellen panelen in houten frame – geschilderd in RAL7021
Hellend dak: red cedar houten shingles – behandeld, kleur antraciet
Hekwerk rondom: kastanje houten palen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.