Studentenprijzen TU Integraal Ontwerpen

Studentenprijzen TU Integraal Ontwerpen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-06-2009

Op de Technische Universiteiten van Delft en Eindhoven zijn afgelopen week weer de jaarlijkse Studentenprijzen Integraal Ontwerpen uitgereikt. In Eindhoven streden teams om het beste ontwerp voor een nieuwe faculteit Bouwkunde in Delft; studenten in Delft gingen de strijd aan met een hoogbouwontwerp nabij het Rotterdamse Hofpein. De prijzen zijn zes jaar geleden ingesteld door Techniplan Adviseurs om integraal ontwerpen bij studenten te stimuleren.

Maakbaar
In Eindhoven was de eerste prijs voor Rick van Pruissen (installaties) en Mirjam Roth (architectuur). Volgens de jury maakte dit duo het meest afgewogen en maakbare ontwerp voor een nieuw ‘gebouw voor Bouwkunde’.

Voor hun plan ontvingen de twee behalve de eer ook een bedrag van 2.500 euro. Eenzelfde bedrag was er voor de winnaars van de prijs in Delft.

Innovatieve gevel
Het hoogbouwontwerp The Chi Towers sleepte daar de eerste prijs in de wacht. De jury, met daarin onder meer de hoogleraren Kees Kaan (architecture) en Joop Paul (structures), prees met name de innovatieve gevel die lichtsturing, zonwering en regenwaterverspreiding integreert. Het ontwerp is gemaakt door Dena Tahitu, Mark Halbmeijer, Robbert Hansen, Maarten Matze en Paul Schrama.

“Ook dit jaar was de kwaliteit van de ontwerpen weer bijzonder hoog”, zegt Marc Douma, directeur van initiator Techniplan Adviseurs. “De studenten slagen er steeds beter in om verschillende disciplines tot één geheel te integreren, zelfs als het voor hun nog ‘vak-vreemde’ disciplines zijn. Een heel goede ontwikkeling, want dit zijn de architecten, ingenieurs én opdrachtgevers van morgen.”

De Techniplan Adviseurs Studentenprijzen Integraal Ontwerpen 2010 worden ook volgend jaar in juni uitgereikt.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Studentenprijzen Integraal Ontwerpen 2008 uitgereikt

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.