StudentenSTAALprijs 2016

Nieuws

StudentenSTAALprijs 2016

Door: Petra Starink | 07-07-2016

Tot 16 augustus kunnen er nog projecten worden ingezonden voor de StudentenSTAALprijs 2016. Als je bent afgestudeerd tussen 31 juli 2015 en 1 augustus 2016 en heb je de mogelijkheden van staal in constructies of gevel- en dakbekleding benut dan kun je meedoen.

Constructief ontwerp

Het afstudeerwerk kan een architectonisch of constructief ontwerp, onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan zijn, waarin staal een belangrijke rol vervult. De jury heeft naast oog voor de architectonische en/of constructieve aspecten ook aandacht voor de duurzaamheidsaspecten van het onderzoek of het ontwerp.

Meedoen in  2 categorieën

Meedoen kan in 2 categorieën: Bachelor en Master. In elke categorie worden eerste en tweede prijzen worden toegekend. De eerste prijs bedraagt € 500,- en de tweede prijs € 250,-. Daarnaast zijn er de categorie-overstijgende prijzen: de Van Bentum Prijs en de ECCA-award. De winnaars hiervan ontvangen een geldprijs van € 350,-. De Van Bentum Prijs is voor dunne staalplaat. De ECCA-award bekroond studenten die voorgelakt metaal (staal en aluminium) op een bijzondere wijze toepassen. De studentenSTAALprijs staat ook open voor studenten van de eigen opleidingen Staalconstructeur BSEng en MSEng.

Prijsuitreiking op Staalbouwdag

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Nationale Staalbouwdag op 11 oktober 2016 in de Kromhouthal in Amsterdam, daar worden ook de projecten tentoongesteld.

The Bold Line

Op de foto: In 2013 won het project The Bold Line, het afstudeerproject van Job van den Heuvel en Ignas Kalinauskas, uitgevoerd binnen de studio Public Building van de afstudeerrichting Architectuur aan de TU Delft. Het werd beoordeeld met een 9,5. De jonge architecten konden snel aan het werk: Van den Heuvel bij cepezed in Delft en Kalinauskas bij Barcode in Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.