Inschrijving StudentenSTAALprijs 2018

Nieuws

Inschrijving StudentenSTAALprijs 2018

Door: Petra Starink | 27-02-2018

Tot 15 augustus kunnen er weer projecten worden ingezonden voor de studentenSTAALprijs 2018. Studenten die tussen 31 juli 2017 en 1 augustus 2018 zijn afgestudeerd of gaan afstuderen kunnen deelnemen. Het afstudeerwerk kan een architectonisch of constructief ontwerp, onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan zijn. Staal moet een belangrijke functie vervullen in het werk.

Bouwen met Staal

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur van Bouwen met Staal.

Architectuurstudenten aanmoedigen

Er zijn drie categorieën: Bachelor, Master en Master Architectuur. Om architectuurstudenten aan te moedigen om deel te nemen, is namelijk vorig jaar een categorie toegevoegd. Daarnaast zijn er twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen te winnen: de Van Bentum Prijs voor toepassingen van dunne staalplaat en de ECCA-award voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal.

Architectonische aspecten

De jury heeft behalve oog voor de architectonische en/of constructieve aspecten ook aandacht voor de duurzaamheidsaspecten van het onderzoek of het ontwerp.

StudentenSTAALprijs 2018

De studentenSTAALprijs 2018 wordt 3 oktober uitgereikt tijdens de Nationale Staalbouwdag die bij Tata Steel in IJmuiden wordt gehouden. Meer informatie over de prijs is is hier te vinden.

Foto: The Bold Line op de Sint-Jacobsplaats in Rotterdam is het afstudeerproject van Job van den Heuvel en Ignas Kalinauskas , uitgevoerd binnen de studio Public Building van de afstudeerrichting Architectuur aan de TU Delft. Het werd beoordeeld met een 9,5 en won de Studentenstaalprijs 2013.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.