Studentenwoningen op campus TU Eindhoven

Nieuws

Studentenwoningen op campus TU Eindhoven

Door: Petra Starink | 27-05-2015

Op de campus van de TU Eindhoven is begonnen met de bouw van 300 studentenwoningen. Office Winhov, office haratori (Zürich, Zwitserland) en BDG Architecten Ingenieurs Almere hebben het gebouw ontworpen. In 2013 won dit team de Europese aanbesteding voor het project.

Het gebouw is gesitueerd aan de noordzijde van de campus op de grens van het Dommeldal. Het gebouw is onderdeel van de herinrichting van de campus. Met de bouw van wooneenheden voor o.a. buitenlandse studenten en promovendi voldoet de instelling aan haar internationale ambities. Opdrachtgever is Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl.

Het project is verdeeld in drie schijven, waarbij het zwaartepunt van het volume aan de campuszijde ligt. De verfijnde opbouw van de gevel spiegelt het gebruik van grid structuren op de campus. De gevel is uitgevoerd in prefab beton waarbij de voorzijde van de ribben zijn gepolijst. Uitgangspunt voor het ontwerp is betaalbare woonruimte te realiseren met een grote ruimtelijke kwaliteit. Zichtbaar is dit in de toepassing van grote ramen en overdimensionering van de publieke ruimtes.

Het gebouw wordt duurzaam opgezet en gebouwd door Huybregts Relou. De vloeren en de zelfdragende sandwich gevels zijn uitgevoerd in beton prefab elementen. De badkamers zijn ook geprefabriceerd en alle installaties zijn zo efficiënt mogelijk ingepast. Door het ontbreken van dragende scheidingswanden zijn aanpassingen binnen het gebouw in de toekomst mogelijk. Het gebouw zal naar verwachting in de zomer van 2016 gereed zijn.

Projectgegevens
Programma: 300 studentenwoningen
Adres: Campus Technische Universiteit Eindhoven
Architectuur: Office Winhov, in samenwerking met office haratori en BDG Architecten ingenieurs
Bouw: Huybregts Relou
Project architect: Joost Hovenier
Project: 2013–2016
Bruto Vloeroppervlak: 12.600 m2
Opdrachtgever: Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl
Beeld: Office Winhov

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.