Ontwerp Studioninedots wint tender Nieuw Delft

Ontwerp Studioninedots wint tender Nieuw Delft

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-01-2017

De tender voor het kopgebouw aan het Stationsplein in Delft is gewonnen door Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV met een ontwerp van Studioninedots. Op een centrale plek in Nieuw Delft, wordt ruimte gemaakt voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie; het DNA van Delft.

Glazen atrium

In het glazen atrium van het gebouw, de ‘Living Lobby’, worden met expositieruimtes, werkplekken en horeca verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De ‘Living Lobby’ fungeert 24/7 als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw; van hieruit zijn alle functies zichtbaar én bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio’s en in loftwoningen.

Robuust complex

De duurzaamheid van dit gebouw is ‘state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden. De kracht van het robuuste complex ‘Antoni’ schuilt in de fysieke verbinding van de dynamische omgeving met een hoogstedelijk, gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en diverse woningen. Onder het gebouw komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen.

Nieuw stadsgebied

Voor het kopgebouw aan het Stationsplein in Nieuw Delft nodigde OBS in 2016 vijf partijen uit. De selectiecommissie had kwaliteit en programma als belangrijkste selectiecriteria. Centraal in Delft wordt een nieuw stadsgebied gerealiseerd: circa duizend woningen, (variërend van (collectief) particulier opdrachtgeverschap tot projectmatige bouw), circa 40.000m² voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte, waaronder een stadspark op het dak van de spoortunnel. De  start van de bouw is voorzien in 2018.

Beeld: Studioninedots|WAX architectural visualisation

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
  1. J. VAN rYSBERGEN

    In de winnende prijsvraagontwerpen van Studio Ninedots zie ik telkenmale terugkeren de geleidelijke overgang van de drukke publieke ruimte naar de private woningentree door niveauverschillen te creëren, dubbelhoge ruimten, trappen en collectieve ruimten. Je zou haast zeggen dat ze dit onderzoek gebruikt hebben bij het ontwerp: http://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid:30f53087-b176-4934-83c9-07b6b16ec3be?collection=education

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.