Studio NL-D wint IBA prijsvraag

Studio NL-D wint IBA prijsvraag

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-10-2008

De Europees uitgescheven prijsvraag voor het ‘Haus der Projekte’ in Hamburg is gewonnen door Studio NL-D. In dit onder het thema ‘Bildungsoffensive Elbinseln’ vallende IBA project staat het ontwikkelen en opwaarderen van de probleemwijken Veddel en Wilhelmsburg centraal.

Het aan de oever van een zij-arm van de Elbe gelegen ‘Haus der Projekte’ moet een opleidings- en ontmoetingsplek worden voor jongeren uit het ertegen overliggende Veddel. Zij krijgen hier ’tweede kans onderwijs” die hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt moet verbeteren.

Naast dat het zich mooi voegt in het omliggende industrielandschap, is dit gebouw ook vanuit kostenoogpunt bedacht op basis van een bedrijfshalsysteem. Door een aantal ingrepen krijgt het zijn eigen karakter.

Studio NL-D bedacht verder dat het casco na het oplevering door de hallenbouwer als eerste opleidingsproject door de jongeren zelf gaat worden afgebouwd. Naast vloeren en wanden zullen ook de meubels en het interieur als scholingsproject in de als eerste gereed zijnde werkplaatsen gemaakt gaan worden. Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de realisatie van het project aangevangen, start bouw is gepland voor maart 2009.

Details:
Architecten: Studio NL-D, Rotterdam: Arco Zweistra, Anke Schiemann met Ulf Hackauf
Partnerarchitect: Rolf Königshausen, Hamburg
Opdrachtgever: Get the Kick e.v. i.s.m. IBA (Internationale Bauausstellung)     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.