Studio OBA ontwerpt gescheiden huis

Nieuws

Studio OBA ontwerpt gescheiden huis

Door: Petra Starink | 11-07-2016

Met het ontwerp van concepthuis ‘Prenuptial Housing’ hoopt Studio OBA en bedenker Omar Kbiri een oplossing te hebben gevonden voor gestrande huwelijken. Met het concept is het mogelijk dat stellen die uit elkaar gaan nog steeds op een civiele wijze kunnen samenwonen. Het concept bestaat uit 2 units die op een slimme manier ontkoppeld kunnen worden.

Het architectonisch ontwerp bestaat uit twee autonome units die één lijken te zijn. De twee losse onderdelen komen samen tot een moderne woning. De koolstofvezel- en houtelementen zorgen voor flexibiliteit en kunnen zich aanpassen aan de omgeving. De units kunnen zich op een slimme manier ontkoppelen en alleen verder drijven op het water. Het ontwerp zorgt er voor dat de thuisbasis stabiel blijft want je hoeft niet te verhuizen.

Twee losse onderdelen

“De uitdaging van dit project was het ontwerpen van een huis dat uit twee losse onderdelen bestaat, maar één geheel lijkt te zijn. Zoals we het bedacht hebben, beweegt de woning mee met de relatie: als het goed gaat vormt het één geheel en als de stellen uit elkaar drijven, drijft het huis letterlijk ook uit elkaar. Bij een nieuwe relatie kunnen de twee onderdelen weer in elkaar worden geschoven om een nieuw geheel te vormen”, zegt Vincent Ringoir, ontwerper bij Studio OBA.

Het huis is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal in 2017. Tot die tijd werken de ontwerpers door aan het concept. Voor meer informatie www.studio-oba.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.