Studio YAA ontwerpt kavel als CPO project

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Studio YAA ontwerpt kavel als CPO project

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-05-2022

Studio YAA kreeg in Amsterdam de kans om een kavel aan de Bella Vistastraat in het Amstelkwartier als CPO-project te ontwerpen. Kavel 4d is gelegen aan de Bellavistastraat in het Amstelkwartier, recht tegenover het park en de prachtige watertoren van het voormalig Zuidergasterrein.

Het CPO project is een alzijdig woonblok van 15×15 m en 16 m hoogte, met een totale oppervlakte van 1125 m2 BVO en een halfverdiepte parkeergarage. Het woongebouw is bedoeld om vier huishoudens in te huisvesten.

Gevel

De voorgevel wordt gekenmerkt door een grote erker op de eerste verdieping. Door zijn horizontaal volume, ingeklemd tussen de buitenste penanten van de voorgevel, heeft de erker een robuust en stoer uiterlijk. Studio YAA heeft ervoor gekozen om de gevels op te trekken uit een gebakken steen waardoor het gebouw goed aansluit bij de oorspronkelijke gebouwen aan weerszijden van het pand. De baksteen geeft mogelijkheden om lichtheid en variatie te kunnen bewerkstelligen in een geheel dat solide en stoer is. De penant-structuur is op alle gevels doorgezet en geeft zowel houvast aan de compositie als een mooi reliëf aan de gevel.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid is dit woongebouw ontworpen volgens de voor nu hoogst haalbare eisen. Dat wil zeggen: met een epc=0, gecombineerd met een GPR score van gemiddeld 8. Dit betekent o.a. dat er warm water wordt verkregen via een WKO systeem en dat er door middel van een slimme pergola veel zonnepanelen konden worden geplaatst, maar er ook ruimte overbleef voor een dakterras. Met lage temperatuurverwarming, hoogwaardige isolatie en warmteterugwinning wordt de energielast zo beperkt mogelijk gehouden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.