Sturm Architekten ontvangt Archizinc Trophy

Sturm Architekten ontvangt Archizinc Trophy

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-06-2008

Aan Sturm Architekten is voor hun sociale woningbouwproject genaamd ‘Kop van 5’ te Halsteren de Archizinc Trophy 2008 toegekend. De architect van het gebouw ir. Tjitse Schaap heeft 9 juni in Parijs de tweede prijs in de categorie ‘collective housing’ van de Archizinc Trophy 2008 in ontvangst genomen.

Jury
Het project is geselecteerd uit 150 projecten wereldwijd door een internationale jury bestaande uit architecten, voorzitters van architectenorganisaties en medewerkers van universiteiten.

De jury kende de prijs onder andere toe vanwege de inventieve oplossingen, de ruimtelijke kwaliteiten, de lichtinval, de bijzondere toegangsbruggen en de wijze waarmee de gevels met zink bekleed zijn.

Project
Bijzonder aan het project is de wijze waarop van oorspronkelijk twee bouwlocaties door de architect één project is gemaakt. Hierdoor waren extra voorzieningen als een atrium, logeerkamer en een parkeergarage mogelijk.

Sturm Architekten realiseerde eerder in Schiedam het kantoor van Gusto MSC en Facilicom. Dit najaar zal het plan gepubliceerd worden in het blad ‘Focus on Zinc’.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.