Subsidie voor 12 projecten in Utrecht

Subsidie voor 12 projecten in Utrecht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-01-2009

In het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is voor Utrecht tot 2010 nog ruimte om een aantal nieuwe projecten mogelijk te maken. In 2009 worden voor een bedrag van € 7.650.000 twaalf nieuwe projecten gerealiseerd.
Dit zijn een kinderkunstplaats in Hogeweide, restauratie van de historische Springertuin in Zuilen, de aanleg van een park rond het Castellum in Leidsche Rijn, twee hockeykunstgrasvelden in sportpark Welgelegen en de ontwikkeling van de waterkant in het Liesboschpark.

Deelprogramma luchtkwaliteit
Ook aan de restauratie van de villa Jongerius, die onlang volop in het nieuws is geweest, wordt bijgedragen. Evenals aan ontsluiting van het Hof van Zoudenbalch. Ook wordt een project uit het deelprogramma luchtkwaliteit gefinancierd, evenals geluidsanering van woningen en het herinrichten van een deel van de openbare ruimte in Kanaleneiland. Ook wordt een gebouw voor de parkeervoorziening A2 op Kanaleneiland gefinancierd.

Middelen beschikbaar
Eind 2009 loopt de periode af waarbinnen Utrecht in ruil voor subsidie prestaties moet leveren in het kader van het Grote Steden Beleid (GSB). In het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV), een onderdeel van het GSB, bleken nog middelen beschikbaar, die nu worden ingezet voor bovenstaande projecten.

De projecten starten in 2009 en worden naar verwachting in hetzelfde jaar afgerond. Mooie voorbeelden van projecten die met het huidige budget al zijn gerealiseerd zijn de Robijnhof in Hoograven en het multifunctionele centrum De Dreef in Overvecht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.